21 Απρ 2013

Αναζωογονήστε τους μυς σας με ντοματοχυμό.


Ενας κατακόκκινος χυμός ντομάτας ίσως είναι η ιδανική επιλογή για να ανακάμψουν οι καταπονημένοι μύες μετά από την προπόνηση, σύμφωνα με ελληνική έρευνα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Food and Chemical Toxicology».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός ντομάτας παρέχει τα
απαραίτητα θρεπτικά συστατικά – κυρίως το λυκοπένιο που δίνει και το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες – που βοηθούν τους μυς να ανακάμψουν και τα αγγεία να επανέλθουν μετά την πίεση και την ένταση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εννιά αθλητές ήπιαν ντοματοχυμό μετά την άσκηση και έξι το συνηθισμένο τους ενεργειακό ποτό. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που ήπιαν τον ντοματοχυμό είχαν υψηλότερα επίπεδα μυϊκής ανάκαμψης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους επανήλθαν νωρίτερα στις φυσιολογικές τιμές τους.

Τα ευρήματα της ελληνικής έρευνας είναι σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα Σουηδών επιστημόνων, που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χυμός ντομάτας βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες μετά την άσκηση.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου