25 Απρ 2013

Μια σημαντική αγορά για τα κεράσια είναι το… Ηνωμένο Βασίλειο.


Η προσφορά και η ζήτηση για κεράσια στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλο το χρόνο συνεχής, και έτσι υπάρχουν μόνιμα καλές ευκαιρίες για τους παραγωγούς, σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο από την Αυστραλία (Cherry Growers Australia).



Κατά τη διάρκεια του 2011, σε όλο τον κόσμο οι εισαγωγές κερασιού αυξήθηκαν κατά 14% και
φαίνεται ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να επαναληφθεί το 2012, όπως περιγράφεται στο Cherry Growers Australia.

Επί του παρόντος η Ρωσία και η Γερμανία ηγούνται στις εισαγωγές κερασιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2011, ο Καναδάς, το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα είναι επίσης μεταξύ των σημαντικότερων εισαγωγέων.

Χώρες όπως η Αυστραλία έχουν μια ισχυρή παρουσία σε αγορές όπως η Σιγκαπούρη, ενώ χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα εισάγουν σχεδόν όλα τα κεράσια τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τον Wayne Prowse, διευθυντή ανάπτυξης εξαγωγών της Horticulture Australia Ltd, η ισορροπία μεταξύ των προσφορών των βορείων και νοτίων εποχών μπορεί να φανεί καθαρά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενός από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κερασιών στη γηραιά ήπειρο.

Ενώ ο πίνακας των εισαγωγών δείχνει ότι η είσοδος των φρούτων στην εν λόγω αγορά είναι ισχυρότερη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν ευκαιρίες κατά το τέταρτο τρίμηνο και την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τους παραγωγούς στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Για παράδειγμα, η Χιλή έχει μια ισχυρή παρουσία, τον Ιανουάριο, μακριά από τα μέσα του έτους που η ζήτηση είναι στο ζενίθ.

Ο Prowse εξηγεί ότι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ εξελιγμένη. Το εισαγωγικό εμπόριο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από εταιρείες που εργάζονται για να διατηρηθεί η προσφορά όλο το χρόνο.

«Το όφελος από αυτό είναι ότι οι εισαγωγείς σχεδιάζουν για το μέλλον και γνωρίζουν τι μπορούν να πουλήσουν σε μια δεδομένη τιμή και να διαπραγματευτούν. Ο καρπός συνήθως αγοράζεται χύμα και εκ νέου συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις των λιανοπωλητών με το εμπορικό τους σήμα», τόνισε ο Prowse, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το κλειδί για να πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου