24 Μαΐ 2012

Κορίνθιοι στο Ισραήλ για την αγροτική τεχνογνωσία.


Στον επανασχεδιασμού και την διαφοροποίηση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή της Κορινθίας, με βάση το ιδιαίτερο μικροκλίμα της και την ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού αποσκοπούσε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Τελ Αβίβ, που έγινε από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2012.

Τα 20 μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν πάνω σε νέες αγροτικές τεχνολογίες (ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών πρώιμης παραγωγής, αρδευτικά συστήματα, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό για νέες καλλιέργειες)  στο πλαίσιο μιας προσπάθειας

Οι  εξαγωγικές εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν επαφές και να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας.


Στην  Έκθεση AGRITECH, που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα τελευταία επιτεύγματα  του Ισραήλ σε τομείς όπως είναι η ύδρευση και η διαχείριση υδάτινων πόρων, τα αγροτικά κτήρια, χημικά και λιπάσματα, τα οπωροκηπευτικά, την αγροτική ανάπτυξη, την οικολογική γεωργία και τις βιολογικές παραγωγές, φυτά και σπόροι, ανθοκαλλιέργιες, θερμοκήπια και κηπουρική, αγρο-οικολογία και βιολογικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία και γαλακτομία, πτηνοτροφία,  βιοκαύσιμα,  παραγωγή φρούτων και εσπεριδοειδών,  φυτοπροστασία, λογισμικό, υδατοκαλλιέργειες, κλπ.

Η αποστολή πραγματοποίησε επισκέψεις στον Ισραηλινό Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας – Τομέα Έρευνας Αμπέλου Volcani, σε αμπελώνες πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιου σταφυλιού, καθώς και στη μονάδα φυτωριακής παραγωγής αρωματικών φυτών Teshuva. Το Γραφείο του εμπορικού ακολούθου  στο Τελαβίβ οργάνωσε πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων στα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ για τις εξαγωγικές εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή με Ισραηλινούς εισαγωγείς τροφίμων.

Στην αποστολή, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Βασίλης Νανόπουλος, μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου, επιχειρηματίες με εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα και  αγρότες.


Πηγή: moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου