20 Μαΐ 2012

Άνοιξε το σύστημα. Οι έμποροι αγροτικών εφοδίων πρέπει να γραφτούν στο μητρώο.


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνεται ότι, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών (Ν.3955/2011 - ΦΕΚ Α89).

Υπόχρεοι εγγραφής στο Μητρώο είναι όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών και συγκεκριμένα όσοι

αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής
παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παραγόμενα στην Ελληνική Επικράτεια, είτε εισαγόμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).



Οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων δεν υποχρεούνται να εγγραφούν και στο Μητρώο του παρόντος νόμου, εφόσον εμπορεύονται αποκλειστικά προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Η μη εγγραφή στο Μητρώο και η μη αναγραφή του Ειδικού Αριθμού Εγγραφής στα σχετικά φορολογικά παραστατικά επιφέρει αυτοδίκαια, για τις εμπορικές πράξεις του νόμου αυτού, την ακυρότητα των σχετικών φορολογικών παραστατικών, καθώς και χρηματικά πρόστιμα.

Πληροφορίες, σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο, παρέχονται στην ιστοσελίδα του Υπ. Α. Α. & Τ. (www.minagric.gr) και στα τηλέφωνα :

Ιωάννα Κορδούλη Τηλ. 210-2125594
Ευαγγελία Κατσάνου Τηλ.210-2125539
Νικόλαος Παπαδόπουλος Τηλ. 210-2125507
Ιωάννης Διακόνης Τηλ. 210-2125529
Τεχνική Υποστήριξη Τηλ. 210-2125299

Πηγή: moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου