20 Μαΐ 2012

Διαφωνία της Π.Ο.Ο. με την απόφαση της Κ.Α.Θ. Α.Ε. για δημιουργία νέας λαχαναγοράς στην Βουλγαρία.


Την διαφωνία της με την απόφαση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) για δημιουργία νέας λαχαναγοράς στην Βουλγαρία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Οπωρολαχανικών. Μάλιστα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα βιωσιμότητας λόγω της κρίσης αλλά «η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί λόγω της απόφασης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. για δημιουργία νέας υπερσύγχρονης λαχαναγοράς στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, η οποία αγγίζει τα όρια της βιωσιμότητας εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η κατάσταση όμως τείνει να επιδεινωθεί λόγω της απόφασης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. για δημιουργία νέας υπερσύγχρονης λαχαναγοράς στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.


Με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007, αυξήθηκε η αγοραστική δύναμη της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς σχεδόν το 50% των προϊόντων της απορροφώνται από τις παραπάνω χώρες. Το επιχειρησιακό σχέδιο INTERREG III χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., που προβλέπει την κατασκευή νέας Λαχαναγοράς στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων με συσκευαστήρια, δίκτυα διανομής, παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αγρότες της Βουλγαρίας για προώθηση των δικών τους προϊόντων, είναι αυτονόητο ότι κινείται ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Τα αποτελέσματα θα διαφανούν άμεσα με το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων μέσα και έξω από τη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, και θα οδηγήσουν στον οικονομικό μαρασμό των παραγωγών που συνεργάζονται μ’ αυτήν, και όχι μόνο για την διοχέτευση των προϊόντων τους.

Εμείς ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Οπωρολαχανεμπόρων στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς πιστεύουμε ότι η απόφαση της Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. θα πλήξει όχι μόνο τις 210 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της ΚΑΘ αλλά και τα εισοδήματα των Ελλήνων αγροτών.

Είναι παντελώς παράλογο να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων της Βουλγαρίας, τη χρονική στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε μέγιστο κίνδυνο και στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Ζητάμε να θορυβηθείτε και να προβληματιστείτε για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας. Παρακαλούμε να συνταχθείτε στο πλευρό του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ματαίωση των σχεδίων αυτών που αγγίζουν τα όρια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου