14 Ιαν 2013

Οι δυο Ελληνίδες με το καλύτερο εκτροφείο σαλιγκαριών στον κόσμο.


Η ιστορία της πολυβραβευμένης ελληνικής εταιρείας Fereikos Helix, της Μαρίας και της Πέννυς Βλάχου, είναι ένα κλασικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να πετύχεις από τη μία μέρα στην άλλη αν προσέξεις τις κινήσεις σου, οργανωθείς καλά και εργαστείς σκληρά.

Οι δύο αδερφές δεν είχαν καμία σχέση με τα σαλιγκάρια και την εκτροφή τους.


Οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό, που δεν είχε τάξη, μαθητές και γραπτά.

"Αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να ασχοληθούμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Το έναυσμα δόθηκε ένα βράδυ ξαφνικά σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία, όπου το μενού περιλάμβανε σαλιγκάρια. Κι έτσι ύστερα από έρευνα αγοράς και πολλά ταξίδια ιδρύσαμε το 2007 την εταιρία FEREIKOS-HELIX. Βασικό για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι καινοτόμο και να επενδύσουμε στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια των υπηρεσιών και των προϊόντων μας", είπαν στο περιοδικό Publishit. "Επιτυχημένος άνθρωπος και επιχειρηματίας είναι όποιος κάνει κάτι που αγαπά. Όταν αγαπάς κάτι και το πιστεύεις, θα το κάνεις καλά. Από εκεί και πέρα έρχεται η έρευνα αγοράς, το business plan, το marketing, η σκληρή δουλειά".

Ήταν το 2007 όταν η Μαρία Βλάχου παρήγγειλε σαλιγκάρια σε εστιατόριο της Ζυρίχης. Το πιάτο κόστιζε 37 ευρώ! Η Μαρία σκέφτηκε πως τα σαλιγκάρια στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις πολύ ευκολα.

Έτσι μίλησε με την αδερφή της και μεταξύ σοβαρού και αστείου είπαν πως δεν θα ήταν άσχημα να πουλούσαν κι εκείνες σαλιγκάρια, καθώς ο κήπος του σπιτιού τους στην Κόρινθο ήταν γεμάτος από αυτά.

Η εταιρεία τους Fereikos-Helix ήταν γεγονός και μέσα σε ενάμιση χρόνο η πρώτη παραγωγή σαλιγκαριών ήταν έτοιμη να διατεθεί στην αγορά.

H εταιρεία πήρε πιστοποίηση από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας υπογράφοντας συμβόλαιο αποκλειστικής αντιπροσωπείας και το 2009 βραβεύτηκε με το Χρυσό Σαλιγκάρι, ως το καλύτερο εκτροφείο σαλιγκαριών στον κόσμο. Το 2010 η Πέννυ Βλάχου ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και πέρυσι οι αδελφές Βλάχου τιμήθηκαν με το βραβείο επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ!

Η καλύτερη συμβουλή που έχουν ακούσει μέχρι σήμερα είναι η εξής: "Είτε είσαι μέρος του προβλήματος, είτε είσαι μέρος της λύσης. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης".

Πηγή:www.to-periptero.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου