14 Ιαν 2013

H ελληνική μοναστηριακή γαστρονομία στην Ολλανδία.


Μέχρι την Ουτρέχτη της Ολλανδίας έφτασαν οι γαστρονομικές γεύσεις από το τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής!


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Vakantiebeurs» η περιοχή του Άθω παρουσιάστηκε στο ελληνικό εστιατόριο «Mykonos», στο κέντρο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.


Οι προσκεκλημένοι Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά πιάτα της περιοχής και αγιορείτικους οίνους από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους.

Τα πιάτα και τα κρασιά που παρουσιάστηκαν εντάσσονται στο μενού της διοργάνωσης “Mediterraneo”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή από τις 10 μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του ‘Αθω, στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν πέντε πιάτα ενός εξαίρετου μεσογειακού μενού, εμπνευσμένου από τις γαστρονομικές συνήθειες της περιοχής, το οποίο ετοίμασε ο σεφ του εστιατορίου “Μπακατσιάνος”, Δημήτρης Πολύζος.

Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι ολλανδικών τουριστικών γραφείων, που ήδη ξεκίνησαν συνεργασία με την περιοχή, παρουσίασαν τις τουριστικές προτάσεις και τους καταλόγους τους, έντυπους και διαδικτυακούς, για ονειρεμένες διακοπές και περιηγήσεις στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής.

Στη διάρκεια της προωθητικής εκδήλωσης, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, το οποίο θα έχει τίτλο «Mediterraneo» και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε τοπικά γαστρονομικά/οινολογικά σημεία, αλλά και συμμετοχή στις δραστηριότητες του προγράμματος Mount Athos Area Gourmet.



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου