12 Ιαν 2013

Εναλλακτική του Viagra… το ginseng.


Αιώνες τώρα χρησιμοποιείται από τους Κινέζους ως αφροδισιακό, αλλά μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα δισκία από ginseng μπορούν πράγματι να ζωντανέψουν τη ερωτική ζωή ενός άνδρα.

Η νοτιοκορεατική μελέτη έδειξε ότι οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορούνε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα, μετά τη λήψη των δισκίων για λίγες
εβδομάδες.

Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το ginseng μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανικανότητας, είχαν διεξαχθεί σε ποντίκια.

Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 100 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με προβλήματα στύσης.

Παρά το γεγονός ότι φάρμακα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη και βαρδεναφίλη) έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία τα τελευταία δέκα χρόνια, περίπου το 30% των ανδρών που τα παίρνουν δεν έχουν δει καμία βελτίωση. Οι εναλλακτικές θεραπείες δεν είναι πολύ δημοφιλείς.

Ενώ βότανα όπως το ginseng έχει προταθεί ως εναλλακτικές θεραπείες, δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση τους.

Το ginseng είναι ένα φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να ενισχύσει τη γενική υγεία.

Η ρίζα περιέχει πολλές δραστικές ουσίες, που ονομάζονται είτε ginsenosides ή panaxosides, που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Yonsei College of Medicine της Σεούλ, Νότια Κορέα, στρατολόγησαν 119 άτομα με ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία για τη διεξαγωγή της μελέτης.

Η ομάδα χωρίστηκε σε δύο και οι μισοί πήραν ημερησίως τέσσερα δισκία που περιείχαν εκχυλίσματα Κορεάτικου ginseng και οι υπόλοιποι έλαβαν αντίστοιχα εικονικά χάπια.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές μέτρησαν βελτίωση με τη χρήση μιας αναγνωρισμένης κλίμακας που ονομάζεται διεθνής δείκτης στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Impotence Research, έδειξαν μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία της ομάδας ginseng σε σύγκριση με εκείνη των εικονικών δισκίων.

Σε μια δήλωση σχετικά με τα ευρήματά τους οι ερευνητές ανέφεραν: «Το εκχύλισμα κορεατικού ginseng βελτίωσε όλους τους τομείς της σεξουαλικής λειτουργίας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στην ιατρική για να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών».

Πηγή:dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου