23 Απρ 2012

Στα 500.000 ευρώ η χρηματοδότηση των εξαγωγέων.


Αύξηση από 200.000 σε 500.000 ευρώ του ποσού χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» αποφασίστηκε σε σύσκεψη της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου, με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.
Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης - χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, για διάστημα έως τέσσερις μήνες, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις. Οι εξαγωγείς, αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον ΟΑΕΠ, απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.


Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον ΟΑΕΠ (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

«Η εξωστρέφεια είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη» δήλωσε η αρμόδια υπουργός 'Αννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων που εξάγουν.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου