29 Απρ 2012

Σκανδαλίδης: Σύντομα θα βγεί το πρόγραμμα νέων Αγροτών από το ΥΠΑΑΤ.


Ο Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε πως άμεσα θα επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ. Θα μπορεί να καλύψει περίπου 6.000 αγρότες ενώ θα προβλεφθεί και ειδική πριμοδότηση ύψους 10.000 ευρώ για κάθε άνεργο.
«Από την αρχή ήμασταν αντίθετοι με το μίζερο κρατισμό που κρατά τον αγρότη δέσμιο των επιδοτήσεων και αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε το πρότυπο του μικρού και μεσαίου αγρότη, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης, συμπληρώνοντας πως για να γίνει η επιστροφή στην ύπαιθρο πραγματικότητα και να είναι αποτελεσματική, η στρατηγική που σχεδίασε το υπουργείο στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:


*Στην εξυγίανση του περιβάλλοντος της αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την υγιή επιχειρηματικότητα και τη μείωση της ψαλίδας από το χωράφι στο ράφι.

* Δεύτερον, στην εξυγίανση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας των αγροτών με τη συγκρότηση μεγάλων συνεταιριστικών οργανώσεων που να μπορούν να σταθούν στις αγορές.

* Τρίτον, στην εμπέδωση της αντίληψης των κοινωνικών εταίρων στον αγροτικό κόσμο και

* Τέταρτον στην συγκέντρωση των δημόσιων πολιτικών για την ενίσχυση του Ελληνα αγρότη, στο πλαίσιο των οποίων κορυφαία θέση έχει η πολιτική γης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν αναρτηθεί προς ενοικίαση 2.176 τεμάχια και έχουν υποβληθεί 3.596 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.200 προέρχονται από ανέργους, 1.123 από άτομα έως 35 ετών και 585 από κατόχους γεωτεχνικών διπλωμάτων.


Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ / briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου