21 Απρ 2012

Θ. Παπαγεωργίου: Αφήστε τους μετανάστες να δουλέψουν στα χωράφια…. Αααα έχεις ξεφύγει;


Επιστολή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο για την επίσπευση των διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης, την κατάργηση του παραβόλου των 170 ευρώ και την επιστροφή των παλιών εγγυητικών των αγροτών των ετών 2009 και 2010.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργίου «αυτό τον καιρό οι αγρότες ετοιμάζονται για την νέα καλλιεργητική περίοδο με πολλές αγροτικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι αγρότες της Πιερίας εκφράζουν έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση των
Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και των εγκυκλίων για την μετάκληση των αλλοδαπών εργατών γης. Από τις αρχές Μαΐου ξεκινούν πολλές καλλιεργητικές εργασίες (φύτευση καπνού, συγκομιδή κερασιών κ.α.) και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι, Αποκεντρωμένη Διοίκηση) να δέχονται και να διεκπεραιώνουν αιτήσεις. Επίσης υπάρχει δυσαρέσκεια για την υποχρεωτική καταβολή του παράβολου των 170 ευρώ σε μια περίοδο που υπάρχει οικονομική στενότητα, έλλειψη ρευστότητας και πίστωσης από τις τράπεζες. Τέλος δεν έχει τακτοποιηθεί το πρόβλημα με την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών των αγροτών για την μετάκληση των αλλοδαπών εργατών για τα έτη 2009 και 2010».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου προκειμένου να γίνει έγκαιρα και ομαλά η διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης θα πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία με την έκδοση όλων των εγκυκλίων, να καταργηθεί το παράβολο των 170 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες και να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών των αγροτών από τα έτη 2009 και 2010.


Πηγή: www.paseges.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου