1 Δεκ 2012

Βιταμίνη Κ.


Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η βιταμίνη Κ για την πρόληψη και την θεραπεια των στεφανιαίων αρτηριών. Αυτό το ισχυρό θρεπτικό έχει αποδειχθεί ότι είναι μια φυσική λύση για να κρατήσει το ασβέστιο να γινει θανάσιμη πλάκα στα τοιχώματα των αρτηριών. Περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν το ρόλο της βιταμίνης Κ σε προώθηση των κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα που έχουν πολλαπλασιαστεί εκτός ελέγχου. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν ανεπαρκείς ποσότητες αυτού της σπουδεας βιταμίνης από τη διατροφή τους Ευτυχώς Βιταμίνη Κ πρόσληψη μπορεί να διορθωθεί με την προσθήκη φυλλώδων πράσινων λαχανικων στη διατροφή σας και τη συμπλήρωση του ανάλογα με
τις ανάγκες.

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται για καύσιμο σε εκατοντάδες βιοχημικές διαδικασίες στο σώμα μας και είναι ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση στα οστά και στα δόντια μας. Το πρόβλημα με το ασβέστιο που δημιουργείται όταν το ορυκτό παραμένει στο αίμα Ως συνέπεια της κακής διατροφής και της αύξησης της αρτηριακής πίεσης, πολύ μικρές ρωγμές θα αναπτυχθουν στο εσωτερικό τοίχωμα των στεφανιαίων αρτηριών μας. Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις ζημιές, η οξειδωμένη LDL χοληστερόλης που κυκλοφορεί προσελκύει ασβέστιο και άλλα συντρίμμια, τα οποία καθίστανται σαν θανατηφόρα ουσία που ονομάζεται πλάκα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η βιταμίνη Κ σαν συνοδοί από το ασβέστιο του αίματος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των οστών και των δοντιών. Όταν ειναι ανεπαρκή βιταμίνη Κ βρίσκεται να κυκλοφορεί στο αίμα, το ασβέστιο μπορεί να μετατραπεί σε μαλακό ιστό σε όλο το σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην ευαίσθητη επένδυσης των αρτηριών που περιβάλλουν την καρδιά. Αυτό τελικά οδηγεί σε αθηροσκλήρωση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Το αποτέλεσμα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Αθηροσκλήρωσης αποδεικνύει ότι βιολογικά ενεργό βιταμίνη K2 (menaquinone) μπορεί να ανατρέψει τη συγκέντρωση των θανατηφόρων πλάκας. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Κ2 »σχετίζεται με μειωμένη στεφανιαία Η επαρκής πρόσληψη θα μπορούσε συνεπώς να είναι σημαντική για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου ». Το Κ2 μορφή της βιταμίνης βρίσκεται σε ζύμωση με προϊόντα σόγιας Πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να συμπληρωθούν για να επιτευχθούν τα βέλτιστα επίπεδα της βιταμίνης.

Βιταμίνη Κ καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα
Οι ερευνητές εξετάζουν ενεργά στοιχεία που δείχνουν ότι η βιταμίνη Κ2 μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην πρόληψη ή ακόμη και τη θεραπεία ορισμένων καρκινικές κυτταρικές σειρές. Κ2 έχει αποδειχθεί για να προκαλέσει τα κύτταρα λευχαιμίας στην αυτοκαταστροφή σε μια διαδικασία γνωστή ως απόπτωση. Αυτή είναι μια φυσική λειτουργία του κυττάρου για να απενεργοποιήσετε τα καρκινικά κύτταρα. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια ανασταλτική δράση κατά του μυέλωμα και λέμφωμα γραμμές του καρκίνου.

Η βιταμίνη Κ έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου από καρκίνο του ήπατος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης , τα άτομα υψηλού κινδύνου για την ιογενή καρκίνο του ήπατος που προκαλείται συμπληρώθηκαν με βιταμίνη Κ2 και συγκρίθηκαν με μια ομάδα που δεν έλαβε το θρεπτικό. Λιγότερο από το 10% των ατόμων που λαμβάνουν Κ2 αναπτύξει καρκίνο του ήπατος. 47% αυτών της ομάδας ελέγχου ανέπτυξε την καταστροφική ασθένεια.

Ανεπάρκεια βιταμίνης K μαστίζει οφείλεται στην κακή διατροφή και την ανεπαρκή γνώση σχετικά με πολλά οφέλη για την υγεία του. Παρόμοια με την βιταμίνη D, οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί για να χρησιμοποιήσει βιταμίνη Κ για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και ορισμένων τύπων καρκίνου. Η έρευνα έχει αρχίσει να αποκαλύψει πολλά βασικά οφέλη που συνδέονται με αυτήν την κρίσιμη θρεπτική ουσία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον έλεγχο της νόσου και να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.




Οι  πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν  την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας     Αν αποφασίσετε να  ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου