14 Οκτ 2011

Πίτα με πιπεριές Φλωρίνης


Συστατικά συνταγής                       
·         1 ½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
·         200 γρ. φέτα
·         2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·         1 φλυτζάνι μαϊντανός
·         1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
·         ½ φλυτζάνι λάδι
·         Αλάτι

·         Πιπέρι
Για το φύλλο
·         ½ κιλό αλεύρι
·         3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
·         1 αυγό
·         Χλιαρό νερό όσο πάρει
·         Αλάτι
Οδηγίες συνταγής
Πρώτα φτιάχνουμε το φύλλο. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι, το αυγό και το λάδι και ανακατεύουμε μ΄ένα πηρούνι μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να γίνει μιά ελαστική μπάλα. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί και την προετοιμάζουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε τα υλικά αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά στα υγρά τους. Εμείς αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνουμε. Ρίχνουμε στη γέμιση την φέτα λιωμένη ανακατεύουμε και την στρώνουμε στο ταψί. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.
Τέλος με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε τα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170° C φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ευχάριστα σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου