13 Οκτ 2011

Κινέζικο ρύζι


Υλικά:

500 γραμ. ρύζι Uncle Ben
500 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μακρόστενα κομματάκια (μήκους μισού δαχτύλου)
500 γραμ. σέλινο (κομμένο σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια από τα κρεμμυδάκια)
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
4 πράσινες πιπεριές μεγάλες
1 μικρό κουτί μανιτάρια κομμένα
λίγο καλαμποκέλαιο
100 ml soya sauce
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και μετά το σουρώνουμε. Όσον αφορά στο νερό ακολουθούμε τη συνήθη αναλογία: 1 φλιτζάνι ρύζι / 2,5 φλιτζάνια νερού.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο καλαμποκέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλινο.
Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και μετά στη μέση. Περιμένουμε να μαραθούν και οι πιπεριές. Ρίχνουμε στο τέλος και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και μετά τα ρίχνουμε στο βρασμένο και κρύο ρύζι.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και ρίχνουμε την soya sauce. Ανακατεύουμε και πάλι και το φαγητό είναι έτοιμο.




















Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου