Υλικά για 4-6 άτομα
l 4 πιπεριές πράσινες l 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) κομμένες σε κυβάκια l 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα l 100 γραμμ. φέτα χοντροτριμμένη l 200 γραμμ. μανούρι χοντροτριμμένο l αλάτι, πιπέρι l λίγο ελαιόλαδο l λίγο ταμπάσκο l λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα l λίγη πάπρικα γλυκιά
1. Φροντίζετε να αγοράσετε πράσινες πιπεριές μέτριου μεγέθους και όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφες. Τις πλένετε καλά, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
l 4 πιπεριές πράσινες l 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) κομμένες σε κυβάκια l 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα l 100 γραμμ. φέτα χοντροτριμμένη l 200 γραμμ. μανούρι χοντροτριμμένο l αλάτι, πιπέρι l λίγο ελαιόλαδο l λίγο ταμπάσκο l λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα l λίγη πάπρικα γλυκιά
1. Φροντίζετε να αγοράσετε πράσινες πιπεριές μέτριου μεγέθους και όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφες. Τις πλένετε καλά, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη φέτα, το μανούρι, το μπέικον και τις πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέτετε το ταμπάσκο και ανακατεύετε καλά.
3. Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τις κομμένες στη μέση πιπεριές. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε μέσα τις πιπεριές.
4. Τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
5. Τις σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα, ζεστές και πασπαλισμένες με λίγη πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: myworld.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου