14 Οκτ 2011

Μεσογειακές πέννες



Υλικά:

1 πακέτο πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό σας αρέσει
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
5 φέτες ζαμπόν
4 πιπεριές (1 κόκκινη, 2 πράσινες, 1 κίτρινη)
10 ελιές καλαμών
1 μεγάλο κρεμμύδι
6-10 φέτες λεπτές μοτσαρέλα
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε χοντροκομμένο το κρεμμύδι.
Χοντροκόβουμε τις πιπεριές, το ζαμπόν, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε στα 2 τις ελιές. Μόλις πάρει βράση κρεμμύδι & σκόρδο ρίχνουμε τα κομμένα υλικά.
Σιγοβράζουμε το φαΐ χωρίς καπάκι για 15-20 λεπτά και μετά ρίχνουμε και ντοματάκια με λίγο αλάτι και τα πιπέρια. Είναι έτοιμα μόλις "πιούν" τα υγρά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε ζυμαρικά και σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από πάνω τις φέτες το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 30-45' (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να δείτε να λιώσει το τυρί.








Πηγή:

http://greekcook.gr/syntages/penes_mesogeiakes

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου