Υλικά 4-6 μερίδες :
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
8 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
3-4 πιπεριές πράσινες γλυκές ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματοχυμός
ελάχιστο νερό (1 ποτηράκι κρασιού)
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (ή 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα)
αλάτι και πιπέρι,
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κύβος ζωμός βοδινού
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές σε 5-6 κουταλιές καλαμποκέλαιο για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι που οι πιπεριές να μαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμες. Ενώ όσο βράζουν μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό. Σε άλλη κατσαρολίτσα σοτάρετε τον κύβο, με τις άλλες 3 κουταλιές λάδι, προσθέτετε αλατοπίπερο, ζάχαρη και το χυμό ντομάτας. Αφήνετε όλα να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τελευταία τις πιπεριές και το νερό και βράζετε άλλα 15 λεπτά τη σάλτσα (να είναι παχύρρευστη). Βράζετε, σουρώνετε το κοφτό, το βουτυρώνετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα και το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου