Υλικά:
μελιτζάνες φλάσκες
πιπεριές πράσινες (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στα γεμιστά)
ελαιόλαδο
σκόρδο κοπανισμένο
λεμόνι (ή εναλλακτικά ξίδι)
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε μελιτζάνες φλάσκες, έτσι ώστε να έχουν αρκετή ψίχα, και τις τρυπάμε με το πιρούνι σε μερικά σημεία.
Παίρνουμε τις πράσινες πιπεριές και τις τρυπάμε επίσης. Τις ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους, και αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μαζί στην ίδια σαλατιέρα μελιτζάνες και πιπεριές), τις αλατίζουμε, προσθέτουμε αρκετό λεμονάκι και ελαιόλαδο και τις απολαμβάνουμε.
Όποιος θέλει προσθέτει και σκόρδο κοπανισμένο. Επίσης, γι' αυτούς που δεν θέλουν το λεμόνι, μπορούν να βάλουν ξίδι.
Η σαλάτα γίνεται και με το ένα από τα δύο είδη, μόνο που όταν έχουμε μόνο μελιτζάνες, παέι καλύτερα το ξίδι, σκόρδο, μαϊντανό και φέτα.
Η σαλάτα γίνεται και με το ένα από τα δύο είδη, μόνο που όταν έχουμε μόνο μελιτζάνες, παέι καλύτερα το ξίδι, σκόρδο, μαϊντανό και φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου