13 Οκτ 2011

Κεφτέδες πηλιωρίτικοι


Υλικά:

Για τους κεφτέδες:


1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Συνοδευτικά:
5 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
5 κολοκύθια κανονικού μεγέθους κομμένα σε φέτες
5 πιπεριές για γέμισμα κομμένες σε φέτες

Για τη σάλτσα:


5 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και κάνουμε ένα μίγμα και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο.

Έπειτα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές. Αφού τα τηγανίσουμε τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει όλα τα λάδια.

Μαραίνουμε το κρεμμύδι και μετά βάζουμε τις ντομάτες με τρία ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
 και βράζουμε τη σάλτσα για δέκα λεπτά.

Έπειτα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί λαδωμένο τα τηγανισμένα λαχανικά, τους κεφτέδες, τη σάλτσα και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μίση ώρα στους 180 βαθμούς.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και τυρί φέτα τριμμένη την ώρα του ψησίματος.










Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου