Θα χρειαστούμε 4-5 πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες πλένουμε, καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα "καπάκια" τους και τις ψήνουμε μέσα σε κατσαρόλα μαζί με τα "καπάκια" τους με ελάχιστο νερό (1 φλυτζανάκι) και κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν και να φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ξεφλουδάνε χωρίς όμως να γίνουν και εντελώς λιώμα.
ψιλοκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα ανάλογα με τα γούστα σας, λίγο μαϊντανό
πολύ ψιλοκομμένο και 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή αρκετά ψιλοκομμένη.
πολύ ψιλοκομμένο και 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή αρκετά ψιλοκομμένη.
Όσοι κάνετε τη "ζαβολιά" και βάλετε ζαμπόν, τουλάχιστον βάλτε καπνιστό γιατί αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
Εμφανισιακά το αποτέλεσμα ίσως σας απογοητεύσει, αφού οι πιπεριές θα βγάλουν ζουμιά και μέρος των τυριών θα "χυθούν" έξω απ'αυτές αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας "απογειώσει" στην κυριολεξία.
Απλά αφήστε τες για 10 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά τους πριν τις σερβίρετε και όταν τις σερβίρετε μην παραλείψετε να γαρνίρετε με τα περισσευούμενα τυριά που έχουν χυθεί στο ταψί.
Πηγή:
http://greekcook.gr/syntages/piperies_florinis_gemistes
Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου