Υλικά:
Για την ζύμη:
1 ποτήρι νερο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Περίπου 1 κιλό αλευρι
Για την γέμιση:
2 κιλά γάλα αγελαδινό
7 αυγά
1 κοφτό κουτάλι σούπας αλάτι
½ φλυτζάνι τσαγιού αλευρι
Εκτέλεση:
Για την ζύμη
Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι ζυμώνουμε εως ότου γίνει η ζύμη μαλακιά και δεν κολλάει στα δάκτυλα μας , το αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε με τον πλάστη σε δυο φύλλα τα αλοίφουμε με βούτυρο λιωμένο και το απλώνουμε στο ταψί
Για την γέμιση
Βράζουμε το γάλα το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ,χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα προσθέτουμε το αλάτι και το αλέυρι τα ανακατέυουμε καλά όλα μαζί και τα απλώνουμε στο ταψί επάνω από τα φύλλα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για μια ώρα στους 180 με 200 βαθμούς .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου