25 Δεκ 2011

Ανοίγει το ενεργειακό παιχνίδι και για την Ελλάδα.


Την πόρτα της κυβέρνησης ετοιμάζονται να χτυπήσουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες εταιρείες από το χώρο της εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Πρόκειται για εταιρείες κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ρωσία που δείχνουν ενδιαφέρον για τον «μάυρο» χρυσό της χώρας και εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν έρευνες στους θαλάσσιους χώρους του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Κρήτης.

Το ενδιαφέρον αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble στον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Η Noble είναι η εταιρεία που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στο λεγόμενο «Οικόπεδο 12» της Μεγαλονήσου.


Συζητήσεις γίνονται και με την ισραηλινή DELEK, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και από επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Ινδίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εταιρείες έχουν δικά τους στοιχεία για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Είναι έτοιμες όταν ανάψει το... πράσινο φως η ελληνική κυβέρνηση να ρίξουν γεωτρύπανο και να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου