23 Δεκ 2011

Συρρέουν στην ΑΤΕ για την ενιαία ενίσχυση οι αγρότες. Μπήκαν τα χρήματα το πρωί της Παρασκευής .


Στα γκισέ και τα ΑΤΜ της ATEbank συρρέουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 23 Δεκεμβρίου, χιλιάδες αγρότες από όλη την χώρα προκειμένου να εισπράξουν ή να τσεκάρουν τα χρήματα που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους από την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σε αρκετές περιοχές της χώρας, όλα βαίνουν καλώς. Δεν λείπουν ωστόσο κάποια μικροπροβλήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι ο μεγάλο όγκος των δικαιούχων αγροτών πηγαίνει σήμερα στην Τράπεζα δημιουργώντας ουρές σε κάποια υποκαταστήματα. Επίσης, δεν λείπουν οι περιπτώσεις που λόγω των σημερινών αναλήψεων τα ΑΤΜ «στέρεψαν» από χρήματα με αποτέλεσμα να περιμένουν νέες χρηματαποστολές. Πάντως μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αναφερθεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι τα ποσά της εξόφλησης σε άλλες τράπεζες εκτός της ΑΤΕ (στις οποίες κάποιοι αγρότες διατηρούν λογαριασμούς) θα «φαίνονται» από την ερχόμενη εβδομάδα.


Φλώρινα
Προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει με την πληρωμή της ενιαίας στην Φλώρινα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αμυνταίου, κ. Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος μας ανέφερε: «Έχουν μπει τα χρήματα. Αυτό που μου αναφέρουν όμως είναι ότι σήμερα τουλάχιστον, διαθέσιμα είναι τα μισά. Το ότι το υπουργείο κατάφερε να πληρώσει πριν τις γιορτές πάντως είναι πολύ θετικό και θα πρέπει να το πούμε. Στις άλλες τράπεζες τα χρήματα θα φαίνονται σε περίπου δύο ημέρες από σήμερα όπως συμβαίνει πάντα».

Λάρισα
Στους λογαριασμούς και των Λαρισαίων δικαιούχων βρίσκονται τα χρήματα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό μας έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Σπύρος Τσικρίκας. Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν μικροπροβλήματα μας απάντησε ότι υπάρχουν διάφορα μικροπροβλήματα αλλά «χρειαζόμαστε χρόνο έως ότου βγάλουμε συμπεράσματα».

«Στέρεψαν» τα ΑΤΜ στις Σέρρες
Σε επικοινωνία μας με τον κ. Παύλο Αραμπατζή, πρόεδρο της ΕΑΣ Βισαλτίας Σερρών μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπήκαν τα χρήματα. Από το πρωί, έχω ελέγξει περίπου 60 άτομα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αυτό που θέλω να σας πω πάντως είναι ότι εγώ δεν μπήκα μέσα στη τράπεζα να κάνω ανάληψη από το γκισέ αφού σήμερα στο υποκατάστημα της ΑΤΕ είχε 500 άτομα! Πέρασα μόνο από το ΑΤΜ για να κάνω ανάληψη από τον προσωπικό μου λογαριασμό και το μηχάνημα δεν είχε χρήματα. Φαντασθείτε τι γινόταν μέσα στην τράπεζα.

Τρίκαλα – Ηλεία
«Έχει πιστωθεί και η δεύτερη δόση της ενιαίας από το πρωί», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Α. Λιούτας, πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων. Και προσθέτει: «Όλα βαίνουν καλώς και δεν μου έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα ή παράπονα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ Ηλείας, κ. Γεράσιμου Καλιμώρου. Ωστόσο, ο ίδιος επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αξιολογήσεις κάποιων ενστάσεων των αγροτών που είχαν γίνει και κατά την πληρωμή της προκαταβολής. «Πάντως τα χρήματα όσων δεν είχαν προβλήματα έχουν μπει χωρίς να μου έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου