21 Δεκ 2011

Ροβίτσα με πιπεριές στην κατσαρόλα.


Yλικά: για 4 άτομα

225 γραμμ. ροβίτσα (φασολάκια μουνγκ, μουσκεμένα για μία νύχτα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ λιαστής ντομάτας
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
300 ml νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τη ροβίτσα σε κρύο νερό και την αφήνετε σκεπασμένη να σιγοβράζει ώσπου να εξαντληθεί το νερό και να μαλακώσει καλά. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, την πολτοποιείτε ελαφρά με την κουτάλα του πουρέ και την κρατάτε ζεστή. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και την καυτερή πιπερίτσα, προσθέτετε την πολτοποιημένη ροβίτσα και το μετρημένο νερό και ανακατεύετε καλά. Σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 10 λεπτά και το σερβίρετε αμέσως. Σε περίπτωση που δεν βρείτε στο σουπερμάρκετ ροβίτσα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φακές (καφετιές ή πράσινες).

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου