28 Δεκ 2011

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στρέφονται στη Φουκουσίμα.


Ένα μέλλον χωρίς πυρηνική ενέργεια σχεδιάζουν οι αρχές στην επαρχία Φουκουσίμα, σύμφωνα με το σχέδιο ανοικοδόμησης.


Το σχέδιο που υιοθετήθηκε χθες, εννιά μήνες μετά τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών, καλεί την κυβέρνηση και την εταιρία Tokyo Electric Power Co (TEPCO) να κλείσει και τους 10 πυρηνικούς αντιδραστήρες οι οποίοι λειτουργούν στην επαρχία.

Η κυβέρνηση και η TEPCO ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι οι αντιδραστήρες, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τήξη των πυρήνων τους και την έκλυση ραδιενεργών υλικών, βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο. Θα απαιτηθούν, κατά εκτιμήσεις, 40 χρόνια για να τεθούν πλήρως εκτός λειτουργίας.

Μετά το πυρηνικό δυστύχημα οι αρχές στην επαρχία Φουκουσίμα επιδιώκουν πλέον να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Γουχέι Σάτο δήλωσε ότι το σχέδιο ανοικοδόμησης έχει στόχο να προσελκύσει τους κατοίκους να επιστρέψουν, ειδικά τους νέους που εγκατέλειψαν τη
Φουκουσίμα μετά το πυρηνικό δυστύχημα.

Σήμερα ο Σάτο συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γκόσι Χοσόνο, ο οποίος εξετάζει την ανέγερση ενός χώρου προσωρινής αποθήκευσης μολυσμένων υλικών και αποβλήτων στη Φουκουσίμα, κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

Για την κατασκευή του χώρου αποθήκευσης οι αρχές στο Τόκιο εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν γη από πολίτες της περιοχής, οι οποίοι δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους εξαιτίας της μόλυνσης για πολλά χρόνια.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου