22 Δεκ 2011

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού ανταποδοτικής ανακύκλωσης.


Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η τελετή της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές» στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης, Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη, Θεόδωρος Θεοδωρίδης καθώς και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων της Α’Βάθμιας και της Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές των τριών τμημάτων τα οποία διακρίθηκαν από ένα σύνολο 50 σχολικών τμημάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, τα βραβεία περιελάμβαναν ποδήλατα για τους μαθητές που κατέλαβαν την πρώτη θέση και ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής (mp4) στους μαθητές που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολείο συνιστά μια αξιόλογη προσπάθεια της Πολιτείας να δώσει απάντηση μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα στο σοβαρό πρόβλημα που είναι η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες προωθούν τη σύνδεση με την κοινωνική πραγματικότητα και
συμβάλλουν στην αναβάθμιση της παιδείας, όπως επίσης παρέχουν την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινότητα, να επικοινωνήσουν και να κατανοήσουν το ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως άτομα που μέσα από τη γνώση και την εμπειρία μπορούν να στηρίζουν υπεύθυνα τις επιλογές τους. Καθώς στα παιδιά εναπόκειται η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον είναι σκόπιμο να τους εμφυσήσουμε το σεβασμό για το περιβάλλον.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου