22 Δεκ 2011

Σουτζουκάκια στο τηγάνι με πολύχρωμες πιπεριές.


Υλικά:  (για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)

1 αβγό

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. νερό

2 κ.σ φρέσκο μαιντανό (ψιλοκομμένο)

αλάτι, πιπέρι, κύμινο

ελαιόλαδο

Για τις πιπεριές

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένες σε λωρίδες)

2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες (αποφλοιωμένες και τριμμένες)

1 κ.σ. συμπυκνωμένο ντοματοπολτό


1 σκελίδα σκόρδο

½ ποτήρι του κρασιού μπράντι

1 κ.σ φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι (τριμμένο), κρόκο κοζάνης

Για τον πουρέ πατάτας

8 μικρές πατάτες

1 κ.σ.  φρέσκο βούτυρο

2/3 της κούπας φρέσκο γάλα

αλάτι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια, δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) και τα πλάθουμε. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει αρκετά, τα προσθέτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα.

Παράλληλα με τα σουτζουκάκια, σε ένα δεύτερο τηγάνι, μεγαλύτερο σε μέγεθος και βάθος, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Αφού τις σοτάρουμε ρίχνουμε το μπράντι και βάζουμε φωτιά για να κάνουμε φλαμπέ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με την προσθήκη της τριμμένης ντομάτας, του συμπυκνωμένου πολτού, της ζάχαρης και τέλος του κρόκου κοζάνης.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και λίγο πριν αφαιρέσουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.

Για την παρασκευή του πουρέ, βράζουμε τις πατάτες με το φλοιό τους, καλό θα ήταν να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος. Όταν μαλακώσουν, τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το φλούδα τους και τις περνάμε από το μύλο, αν δεν έχουμε μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε με ένα πιρούνι.

Λιώνουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε το γάλα και τα ρίχνουμε στον πουρέ, ανακατεύουμε πολυ καλά, προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο και την τριμμένη παρμεζάνα για περισσότερη γεύση.

 Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου