28 Δεκ 2011

Μαυρομάτικα με σκουμπρί και πιπεριές.


Υλικά: για 4 άτομα

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 2 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα
• 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες (από βαζάκι)
• 500 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα, ξερά
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 4 σκουμπριά (περίπου 200-250 γραμμ. το καθένα), καθαρισμένα και αλατισμένα (η συνταγή θα γίνει το ίδιο νόστιμη και με λαβράκι)
• 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τη δάφνη, περίπου 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°-220°C. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω τα σκουμπριά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου