28 Δεκ 2011

Στο φουλ οι έλεγχοι σε φορτία εσπεριδοειδών.


Την απόφαση να συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι σε φορτία εσπεριδοειδών στα σημεία εξόδου της χώρας με προορισμό άλλες κοινοτικές χώρες ανακοινώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, μέχρι σήμερα  διαπιστώθηκαν παρατυπίες όπως:
• η χρήση ακατάλληλων μέσων συσκευασίας και έλλειψη τυποποίησης κατά τη διακίνηση των εσπεριδοειδών και
• η μη υποβολή, όπως υποχρεούνται από τη νομοθεσία, αιτήσεων-αναγγελιών για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου.
Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί  στις αρμόδιες κατά περιοχή Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις διακίνησαν το τελευταίο διάστημα φορτία εσπεριδοειδών προς τις Βαλκανικές χώρες, γεγονός που ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για την παρουσίαση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων σε αγορές άλλων χωρών. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε ένα
πολύ μικρό ποσοστό εξαγωγικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν παράτυπες διαδικασίες να δυσφημίζουν τα ελληνικά προϊόντα. Προτεραιότητά μου είναι  να προχωρήσω σε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά τον τομέα των κυρώσεων, προκειμένου να τιμωρούνται αυστηρά οι παραβάτες και να εκλείψουν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου