24 Δεκ 2011

Οσπριάδα.


Yλικά:

- 600 γρ από γίγαντες, φασόλια λευκά, ρεβίθια
- 3-4 λουκάνικα γαλοπούλας
- 6 φέτες σαλάμι μπύρας ή άλλο αλλαντικό
- 1/2 κούπα καλαμπόκι
- 1/2 κούπα αρακά
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 2 πιπεριές κέρατο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι, μείγμα για γύρο
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

1. Αποβραδίς αφήνουμε τα όσπρια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό

2. Ξεπλένουμε τα όσπρια καλά καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετούτσικο κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
3.Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε όλα και

πολτοποιούμε το σκόρδο με το κρεμμύδι

κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και το καρότο

4. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και σωτάρουμε πρώτα τις πιπεριές και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τέλος το καρότο
5. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι,πιπέρι, μείγμα για γύρο, δάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο τοποθετούμε τα όσπρια σε ένα τσουκάλι ή ταψί,

ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι, το σαλάμι μπύρας το οποίο έχουμε ψιλοκόψει

Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ψήνουμε στους 200 για 45-60 λεπτά

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου