31 Δεκ 2011

Ηλεία: Στο στόχαστρο τα αρπακτικά πουλιά.


Τις τελευταίες ημέρες η φιλοζωϊκή ΜΚΟ Rommel έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετές περιπτώσεις, τρεις όμως είναι οι πιο χαρακτηριστικές.

Όπως διαβάζουμε στο The Best News, στο Ανεμοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, πολίτης κάλεσε το Rommel τα μέλη του οποίου, από ελαιοτριβείο της περιοχής, παρέλαβαν ένα γεράκι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν και από τον κτηνίατρο της οργάνωσης Γιάννη Καλογερόπουλο και τη φαρμακευτική αγωγή, το γεράκι δε σώθηκε...

Σε δεύτερη περίπτωση στο χωριό Αρήνη του δήμου Ζαχάρως το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη του Rommel παρέλαβαν ένα τραυματισμένο γεράκι, από πολίτες της περιοχής οι οποίο το... βάφτισαν κιόλας με το όνομα Μπάμπης.
Μετά τη φροντίδα που δέχθηκε, ο Μπάμπης θα θα φύγει για την Αίγινα και για το Κέντρο Προστασίας του ΕΚΠΑΖ.
Μόλις γίνει εντελώς καλά, θα επιστρέψει στο φυσικό του χώρο, στην Ηλεία

Στην τρίτη περίπτωση ένας κάτοικος της Αμαλιάδας, ο Παναγιώτης Μάργαρης, βοήθησε στη διάσωση και περίθαλψη ενός ακόμα γερακιού.
Ο κτηνίατρος του Rommel κύριος Καλογερόπουλος αφού προσέφερε την απαραίτητη φροντίδα
στο αρπακτικό, το προετοίμασε κατάλληλα για να ταξιδέψει στην Αίγινα για το Κέντρο Προστασίας του ΕΚΠΑΖ, έως ότου αναρρώσει πλήρως, για να επιστρέψει και αυτό στην περιοχή του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΠΑΖ Παύλο Μπίτρο, ο πρόεδρος του Rommel Ηρακλής Ματρόζος μετέφερε στατιστικά στοιχεία από το βιβλίο πρακτικών του σταθμού της Ηλείας, και φαίνεται από αυτά πως τα κρούσματα των πληγωμένων αρπακτικών το τελευταίο δίμηνο, έχουν αυξηθεί αρκετά.

"Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να μην σκοτώνουν τα αρπακτικά, καθώς δεν κερδίζουν κάτι από την πράξη αυτή, αντίθετα καταστρέφουν την οικολογική αλυσίδα του τόπου" είπε ο κύριος Ματρόζος...

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου