Υλικά: (Για 4 μερίδες)
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
½ φλιτζ. χυμός ανανά
4 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια και το χυμό
ανανά, τη σόγια σος, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και το ζωμό. Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό, ρίξτε το στη σάλτσα, βράστε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη και κατεβάστε την από τη φωτιά.Ταιριάζει με χοιρινό βρασμένο ή ψητό, με χοιρινές μπριζόλες, με ψαρονέφρι (σχάρας ή σοταρισμένο) καθώς και με κοτόπουλο ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου