Υλικά:
500 γραμ. μακαρόνια σέλινο
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα (όχι πολύ αλμυρή, ενδεικτικά σας προτείνω γραβιέρα αμφιλοχίας)
1 αβγό
Για τον κιμά:
750 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γραμ. τομάτα ή μία κονσέρβα κονκασέ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο (για να μην φτύνεις τα μπαλάκια)
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κόκκινο κρασί
Για την μπεσαμέλ:
8-10 κοφτές κουταλιές της σούπας μινερβίνη
8-10 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει (περίπου 1 1/2 λίτρο)
1 αβγό
αλάτι
½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά τσιγαρίζοντας τον καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του.
Στο τέλος σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με 1 αβγό καλά χτυπημένο και 100 γραμ. από το τριμμένο τυρί.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: Καίμε την μινερβίνη και ανακατεύοντας με ένα αναδευτήρι ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα πάρει ένα "χρυσό" χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα - ανακατεύοντας πάντα - μέχρι να γίνει μία κρέμα ούτε πηχτή ούτε πολύ αραιή.
Ρίχνουμε τα μπαχάρια και το ένα αβγό καλά χτυπημένο.
Στρώνουμε το ταψάκι μας με τα μισά μακαρόνια.
Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και το υπόλοιπο τυράκι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου