Υλικά για την κάσια: (Για τεσσερα ατομα)
· 1 φλυτζανι του καφέ ελαιόλαδο
· 10 κουταλιές της σούπας αλευρι
· 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
· 2 ντομάτες
· 1 λεμόνι
· Αλάτι
· Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,την ντομάτα ψιλοκομμένη και το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένο τα τσιγαρίζουμε ελαφρά μετά από λίγη ώρα ρίχνουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό και το αφήνουμε να βράσει εώς ότου μαλακώσει η ντομάτα. Σε ένα μπώλ διαλύουμε το αλέυρι σε νερό και το ρίχνουμε μέσα στην ντομάτα μόλις αρχίσει και πυκτώνει ρίχνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον χυμό ενός λεμονιού και είναι έτοιμο.
Τιp: ταιριάζει άψογα με τηγανητά κεφτεδάκια βουτηγμένα στον χυλό ή χοιρινή τηγανιά.
Σερβίρετε ζεστό αλλά και κρύο επίσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου