17 Μαΐ 2012

Αγκινάρες με αρακά.


για 6 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
1 ματσάκι ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
250 γρ. ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
200 γρ.  Βιτάμ
το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
6 μετρίου μεγέθους ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
½ κιλό καθαρισμένος ΑΡΑΚΑΣ

Προετοιμασία:
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες
2. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι, τις κόβετε στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

3. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σωταρισθούν με το Βιτάμ, για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, 2 φλυτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
4. Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή:www.vitam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου