11 Νοε 2011

Κοτοσαλάτα με μαγιονέζα



Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένο gouda
3 καρότα
1 κρεμμύδι
1 βαζάκι μαγιονέζα
2 κουτ. της σούπας κέτσαπ
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε  νερό μέχρι να φτάσει πιο πάνω από τη μέση. Προσθέστε ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, λίγο σέλινο το μισό ελαιόλαδο και αφήστε το να βράσει. Μόλις πάρει βράση το νερό βάλτε μέσα το κοτόπουλο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 ώρα.
Μόλις βράσει αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκκαλα και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα τηγανάκι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και να μην αφήσουν καθόλου υγρά στο τηγάνι. Αφήστε τα  στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα καρότα τριμμένα (από το χοντρό μέρος του τρίφτη), τα τυριά και αλατοπίπερο.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις το ετοιμάσετε περιχύστε την κοτοσαλάτα και ανακατέψτε καλά και βάλτε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.


Πηγή:

http://www.easy-cook.gr/index.php/sintages/almiressintages/204-salata-laxanika-drosera-nostima-suntages/791-kotosalata-magioneza.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου