17 Νοε 2011

Αρνάκι με λαχανικά στην γάστρα


Υλικά:

•    2 κιλά αρνί                   
•    1/3 κούπας ελαιόλαδο
•    500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
•    4 πιπεριές Φλωρίνης
•    4 καρότα
•    4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
•    250 γρ. γραβιέρα σε κύβους
•    20 ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)
•    ½ κούπα χυμό ντομάτας

•    ? κούπας κρασί κόκκινο
•    3 κ.σ. μέλι
•    1/3 κούπας ζωμό κρέατος
•    Χυμό 1 λεμονιού
•    2 φύλλα δάφνης
•    Αλάτι, πιπέρι
•    Ρίγανη


Εκτέλεση:

Σε μία γάστρα τοποθετείτε το αρνί (κατά προτίμηση παϊδάκια) και το αλατοπιπερώνετε. Κόβετε τα καρότα, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε πάνω από το κρέας. Προσθέτετε τις ελιές και περιχύνετε με το κρασί και το χυμό της ντομάτας. Σε ένα ποτήρι διαλύετε το μέλι στο ζωμό του κρέατος και το ρίχνετε στη γάστρα. Στύβετε το λεμόνι, ρίχνετε το λάδι και σκορπάτε εδώ κι εκεί τα κομμάτια της γραβιέρας. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και βάζετε τη δάφνη. Δεν προσθέτετε άλλα υγρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου