24 Νοε 2011

Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές και σελινόριζα


Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μπουτάκια κοτόπουλου
3 πιπεριές (1 πράσινη-1 κόκκινη-1 κίτρινη)
1 σελινόριζα (καθαρισμένη)
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

λίγο πάπρικα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο σε ένα ταψί. Από πάνω ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και την σελινόριζα σε μακρόστενες λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε. Περιχύνουμε με το κρασάκι και το ελαιόλαδο και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο πάπρικα.
Το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 1 τεταρτάκι περίπου στους 180 (το γυρίζουμε να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.





Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου