10 Νοε 2011

Πιπεριές ψητές με αντσούγιες



Υλικά:

8 πιπεριές πράσινες ή κίτρινες
1 κουτάκι φιλέτα αντσούγιες
2 κ.σ. κάπαρη χονδροκομμένη
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλέγετε μεγάλες και τραγανές πιπεριές.Κόβετε κάθε μία σε δύο κομμάτια στο μάκρος της.Βγάζετε τους σπόρους. Τοποθετείτε λίγες-λίγες στη σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.

Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για δέκα λεπτά περίπου και τις γυρίζετε.Τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά περίπου. Σε αυτό το διάστημα οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα απλώσουν.

Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε επάνω σε κάθε πιπεριά στο μέρος του ανοίγματος δύο φιλέτα αντσούγιας.

Προσθέτετε μερικά κομμάτια κάπαρη και περιχύνετε κάθε πιπεριά με λίγο λάδι. Πασπαλίζετε με ρίγανη.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου