16 Ιαν 2012

Μέχρι 15 Φεβρουαρίου αιτήσεις ενοικίασης αγροτικής γης στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Φλώρινας.


Οι ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση αγροτεμαχίων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Φλώρινας, θα μπορούν να κάνουν διαδικτυακή αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 15/2/2012.

Ειδικότερα αναρτήθηκαν 63 νέα αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 497 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης αναρτήθηκαν για δεύτερη φορά 17 αγροτεμάχια έκτασης 261 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, 2 αγροτεμάχια έκτασης 23 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και 5 αγροτεμάχια έκτασης 37 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, για τα οποία δεν υπήρξε υποβολή αιτήσεων κατά την πρώτη ανάρτησή τους.


Η αγροτική γη θα διανεμηθεί σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες, με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει).

Πιο αναλυτικά:
100 μόρια θα λαμβάνουν οι νέοι αγρότες ηλικίας έως 35 ετών και οι νέοι αγρότες σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΚΑΝ. 1698/2005 της Ε.Ε.
200 μόρια θα λαμβάνουν οι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής
180 μόρια θα λαμβάνουν οι άνεργοι και οι νέοι έως 35 ετών
60 μόρια οι επαγγελματίες αγρότες (εγγραμμένοι στο μητρώο)
50 μόρια οι αγρότες των οποίων η γη συνορεύει με τις εκτάσεις που θα διανεμηθούν
Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγείται ο νεότερος ηλικιακά όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα (όπως συνεταιρισμοί) με τα περισσότερα μέλη (για τα νομικά πρόσωπα δεν ισχύει το πλαφόν των 100 στρεμμάτων).

Όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής περιγράφονται στην Υπουργική Απόφαση
Για τυχόν απορίες σας σχετικά με την χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του συστήματος.
Η ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εδώ

Πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου