27 Ιαν 2012

Να μπουν τα βιολογικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να σημειώσει ανάπτυξη ο κλάδος υποστηρίζουν ειδικοί από την Μ. Βρετανία


Η βιομηχανία βιολογικών προϊόντων θα πρέπει να γίνει λιγότερο ελιτίστικη αναφέρει η εμπορική σύμβουλος της βρετανικής οργάνωσης «Soil Association», κα. Finn Cottle. Η ίδια προτρέπει της εταιρείες που εμπορεύονται αυτή την κατηγορία τροφίμων να «βάλουν» τα προϊόντα τους και στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ αν θέλουν να έχουν κέρδη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα. Cottle μια τέτοια κίνηση θα είναι προς όφελος και των καταναλωτών οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικότερα τρόφιμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας «Farmers Weekly
Interactive», η κα. Finn Cottle της οργάνωσης «Soil Association», τονίζει ότι η αγορά βιολογικών προϊόντων ήταν μια εξειδικευμένη αγορά, με πωλήσεις αξίας περίπου 1,6 δισ. λίρες το χρόνο εκ των οποίων οι 1.3 δισ. λίρες προήλθαν από τις πωλήσεις βιολογικών προϊόντων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Χωρίς τα σούπερ μάρκετ η αγορά των βιολογικών προϊόντων θα ήταν μια πολύ εξειδικευμένη αγορά», ανέφερε η εμπορική σύμβουλος της βρετανικής οργάνωσης «Soil Association», στο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών στο Μπέρμιγχαμ, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε την πρόσβαση σούπερ μάρκετ, χωρίς αυτό ο κύκλος εργασιών της αγοράς βιολογικών προϊόντων δεν θα ξεπερνούσε τις 300 εκατ. λίρες στην αγορά».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου