26 Ιαν 2012

Οι δυνατότητες συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ Θεσσαλίας και Βενεζουέλας στην ατζέντα Αγοραστού – Τσάβες.


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα κ. Ροδρίγο Οσβάλντο Τσάβες Σαμούδιο είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα στο γραφείο του, παρουσία των αντιπεριφερειάρχών Ρένας Καραλαριώτου και Ζήση Γρηγορίου.

Σκοπός της επίσκεψης, όπως ανέφερε ο κ. Τσάβες είναι η γνωριμία της Πρεσβείας με τις αρχές της Περιφέρειας και η εξέταση των δυνατοτήτων συνεργασίας, κυρίως σε μορφωτικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο. Ο κ. Κ. Αγοραστός εξήγησε στον Πρέσβη της Βενεζουέλας ότι «η Θεσσαλία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις περιοχές όπως Όλυμπος, νησιά, Πήλιο, Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, τα οποία μπορούν να την αναδείξουν ως σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο
γίγνεσθαι».
Ο κ. Κ. Αγοραστός προσέφερε στον κ. Τσάβες βιβλία και λευκώματα για την Θεσσαλία ενημερώνοντας τον για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. Απ’ την πλευρά του ο κ. Τσάβες δώρισε στον περιφερειάρχη το Σύνταγμα Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το βιβλίο «Ο Μιράντα στην Ελλάδα», που είναι το ημερολόγιο του πρώτου Λατινο-Αμερικάνου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, αλλά και μία μεγάλη μάσκα η οποία αποτυπώνει την παράδοση της χώρας του, τη συνύπαρξη θρησκειών, πολιτισμών και φυλών στη χώρα του.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρέσβης κ Τσάβες δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, μας έδειξαν ότι έχουν όραμα για τον τόπο τους και δουλεύουν με αφοσίωση πάνω σ’ αυτό. Σήμερα ήταν θεωρώ η απαρχή μιας μακράς και διαρκούς συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπάρχουν προοπτικές να αναπτύξουμε επιχειρηματικούς δεσμούς σε πολλά επίπεδα».
Ο κ. Τσάβες επεσήμανε τα κοινά χαρακτηριστικά που έχει διαπιστώσει μεταξύ των δυο λαών, τονίζοντας ότι: «τη δημοκρατία που απολαμβάνουν αρκετές χώρες στον κόσμο, όπως και η Βενεζουέλα, την οφείλουμε στους Έλληνες και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Οι Έλληνες, παρ’ όλες τις πολιτικο-οικονομικές αντιξοότητες δεν θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν παγκοσμίως την καλοσύνη, την φιλοξενία, τη θετική σκέψη».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Είχαμε μια χρήσιμη και ουσιαστική συνάντηση με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, όπου εξετάσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν. Τομείς όπως αγροδιατροφικός, ο πολιτιστικός, ο επιχειρηματικός ο επιστημονικός, αλλά και ο τομέας του τουρισμού μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής των δύο λαών. Συμφωνήσαμε να έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και όπου είναι εφικτό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινά ενδιαφέροντα και στοχευμένες δράσεις».
Ο κ. Αγοραστός υπενθύμισε το γεγονός ότι η Βενεζουέλα έχει περάσει κατά το παρελθόν την ίδια οικονομική συγκυρία που ζει η χώρα μας σήμερα και για το λόγο αυτό μπορεί να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών μας.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου