29 Ιαν 2012

Κόλπα με σαπουνόλαδο στην Κρήτη.


Με... σαπουνόλαδο προσπάθησαν να εξαπατήσουν Ιταλούς εμπόρους συνάδελφοί τους στο Ηράκλειο, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ. Τζωρτζάκης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζάκη, οι Ηρακλειώτες έμποροι έστειλαν δείγμα παρθένου ελαιολάδου στην Ιταλία, το οποίο πέρασε από χημείο ως εξαιρετικής ποιότητας, ωστόσο το φορτίο που παρέλαβαν κάθε άλλο παρά παρθένο ήταν.

Στην Ιταλία εστάλη λάδι που είχε πληγεί από τον παγετό... φορτίο που επεστράφη πίσω στην Κρήτη ως απαράδεκτο, δυσφημώντας μάλιστα το κρητικό ελαιόλαδο.


Ωστόσο, ο πρόεδρος των ελαιουργών Ηρακλείου, Λεωνίδας Περάκης, αναφέρει ότι δεν είχε αλλοιωθεί η ποιότητά του, αλλά ειδικά με το λάδι που στάλθηκε στην Ιταλία, λόγω καθυστέρησης στον έλεγχο και την αποστολή, πιθανώς και εξ αιτίας της γενικής απεργίας στις μεταφορές, οδήγησαν στην αλλοίωση.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ αποκάλυψε ότι δύο ελαιουργοί του ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα έμποροι πηγαίνουν στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ζητούν από τους ελαιουργούς... σαπουνόλαδο, γιατί το αγόραζαν φθηνότερα

Κατόπιν, με διάφορες προσμείξεις και νοθείες, το πλασάρουν στην αγορά ως "παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο".

Πηγή:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου