1.200 γραμμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας, ποντίκι, στρογγυλό)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6΄-7΄.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5΄, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
3. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!
4. Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4΄-5΄, να λαδωθούν καλά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
5. Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου