18 Δεκ 2011

Γεμιστές πιπεριές με γκούντα.


Υλικά: (για 4 άτομα)

Μικρές κόκκινες πιπεριές
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια (500 ml) αραιωμένο γάλα εβαπορέ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
125 γρ. γκούντα τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πιπεριές όπως στα γεμιστά, τις αδειάζετε, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ταψί. Τις λαδώνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το βασιλικό. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 20 λεπτά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια
κατσαρολίτσα και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι ν’ αρχίσει να παίρνει χρώμα. Σιγά σιγά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα σαν μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε καλά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζετε τις πιπεριές και τις βάζετε ξανά στο ζεστό φούρνο να ψηθούν, χωρίς καπάκι, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου