11 Μαρ 2012

Ζεστή σαλάτα με παντζάρια, φακές και κατσικίσιο τυρί.


Υλικά:


3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα σε φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο περισσότερο για το τέλος
1/4 φλιτζ. φουντούκια ή καρύδια, ψιλοκομμένα
200 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 κούπα βρασμένες φακές
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. ξύδι balsamico
Μια πρέζα ζάχαρη
Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας



Εκτέλεση:


1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε τα παντζάρια με το ελαιόλαδο, αλατίστε και βάλτε τα να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 35 λεπτά).
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούν με αλλάτι και πιπέρι και κόψτε το κατσικίσιο τυρί σε στρογγυλές φέτες. Περάστε κάθε φέτα από τους ξηρούς καρπούς και πιέστε τη ελαφρά για να καλυψθεί. Αλατοπιπερώστε και τις φακές.
3. Μαγειρέψτε το μπέικον σε έν ατηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 10 λεπτά. Χωρίς να σβήσετε τη φωτιά ρίξτε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι (θα έχει μείνει λιπαρή ουσίαωστο τηγάνι από το μπέικον). Μαγειρέψτε το κρεμμύδι για περίπου δυο λεπτά, αφαιρέστε το και ρίξτε στο τηγάνι το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη.
4. Βγάλτε τα παντζάρια από το φούρνο, σβήστε τον και βάλτε μέσα για λίγα λεπτά το κατσικίσιο τυρί να μαλακώσει. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίξτε τα πράσινα λαχανικά, το μπέικον και το ζεστό dressing, συνεχίστε με τα παντζάρια, τις φακές και το τυρί- ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο κια σερβίρετε.

Πηγή:


http://www.queen.gr/component/k2/item/37812-Zesth-salata-me-pantzaria,-fakes-kai-katsikisio-tyri


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου