12 Μαρ 2012

Δωρεάν παραχώρηση έκτασης του ΥπΑΑΤ στον δήμο Ρόδου για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος.


Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, παραχωρείται στο Δήμο Ρόδου δωρεάν, το αγρόκτημα Βάρης του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ρόδου για χρήση κοινωφελούς σκοπού. Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Δήμου Ρόδου να δοθεί η εν λόγω έκταση προκειμένου να αξιοποιηθεί για παραγωγή τροφίμων προς όφελος των αγροτών της τοπικής κοινωνίας και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», υπεγράφη από τον υπουργό η παραχώρηση της χρήσης του αγροκτήματος έκτασης 915 στρεμμάτων περίπου με τα κτίσματα που υφίστανται σ’ αυτό επιφάνειας 1530 τ.μ. στο Δήμο Ρόδου για χρονικό διάστημα 10 ετών.


Στην απόφαση αναφέρεται ότι κύριος σκοπός είναι η αξιοποίηση με καλλιέργειες παραγωγής τροφίμων, η δημιουργία πρότυπου επιδεικτικού αγροκτήματος που θα μεταφέρει τεχνογνωσία στους αγρότες της περιοχής, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ» και προς αμοιβαίο όφελος των δύο Νομικών Προσώπων και της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης ο Δήμος Ρόδου με δημοπρασία θα μπορεί να παραχωρεί το αγρόκτημα στο σύνολό του ή σε τμήματα σε: ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς αγροτών- παραγωγών, νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών, ανέργους της περιοχής αποκλειστικά και μόνο για την παραγωγή τροφίμων ή ζωοτροφών.

Οι δυο πλευρές, Δήμος Ρόδου και ΕΛΓΟ – «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα υπογράψουν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=71120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου