22 Μαρ 2012

Κινέζος πουλάει 50γρ τσάι 2.600 ευρώ. Πως το κάνει.


Οργανικό πράσινο τσάι, η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι πως καλλιεργείται με …μυρωδάτη κοπριά από γιγάντια πάντα (!), λανσάρει στην αγορά ένας ευρηματικός κινέζος επιχειρηματίας, ευελπιστώντας να το μοσχοπουλήσει έναντι 150 δολαρίων τα τρία γραμμάρια.

Ο Αν Γιανσί, επιχειρηματίας από τη νοτιοδυτική Κίνα, καλλιεργεί το τσάι στην ορεινή περιοχή της πόλης του Γιαάν στην επαρχία Σιτσουάν, χρησιμοποιώντας τόνους κοπριάς από γιγάντια πάντα που ζουν σε παρακείμενες εγκαταστάσεις αναπαραγωγής πάντα.

Η πρώτη παρτίδα θα πωληθεί σε σακουλάκια των 50 γραμμαρίων, τα οποία θα κοστίζουν 2.600 ευρώ έκαστο! Η ποσότητα που χρησιμοποιείται για ένα φλιτζάνι τσάι είναι περίπου τρία γραμμάρια. Σύμφωνα με τον Αν, πρόκειται για το πιο ακριβό τσάι στον κόσμο.



Υπεραμυνόμενος της εξωφρενικής του τιμής, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι θα διοχετεύσει τα κέρδη από την πρώτη εσοδεία σε κάποιο περιβαλλοντικό ταμείο.

Επιπλέον οι μελλοντικές παρτίδες τσαγιού θα είναι φθηνότερες. «Ευχαριστώ τον ουρανό και τη γη που μας ευλόγησε με αυτό το οικολογικό τσάι από πάντα» είπε ο 41χρονος πρώην δάσκαλος και δημοσιογράφος. Και προσέθεσε: «Θέλω να περάσω στον κόσμο το μήνυμα να μετατρέπουν τα απορρίμματα σε κάτι χρήσιμο και την κουλτούρα της ανακύκλωσης και τη χρήση των οργανικών λιπασμάτων».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το τσάι που καλλιεργείται με κοπριά από πάντα είναι υγιεινό καθώς τα χαριτωμένα ζώα τρώνε μόνο άγρια μπαμπού και ο οργανισμός τους απορροφά μόνο ένα μέρος των θρεπτικών τους συστατικών, γράφει tovima.gr.

«Είναι σαν μία μηχανή παρασκευής λιπάσματος. Τρώνε και παράγουν περιττώματα. Επιπλέον απορροφούν λιγότερο από το 30% των θρεπτικών συστατικών της τροφής και αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 70% των θρεπτικών συστατικών περνάει στα περιττώματά τους» είπε ο Αν.


Πηγή: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου