22 Μαρ 2012

Μαμούθ πρόγραμμα πράσινης ενέργειας ετοιμάζει η Γερμανία.


Υπεράκτια αιολικά πάρκα τα οποία θα καλύπτουν έκταση εξαπλάσια από εκείνη της Νέας Υόρκης και γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος μήκους που θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση από το Λονδίνο έως τη Βαγδάτη περιλαμβάνει το σχέδιο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.


Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό σχέδιο που έχει πραγματοποιήσει μετά τον πόλεμο ετοιμάζεται η Γερμανία. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το πρόγραμμα θα κοστίσει 200 δις. ευρώ (ή 263 δις. δολάρια), δηλαδή όσο το 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας το 2011.
Η Γερμανία έχει θέσει ως στόχο να αντικαταστήσει τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες οι οποίοι παρέχουν περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως ηλιακή και αιολική, αν και όπως φαίνεται η καγκελάριος Μέρκελ και το επιτελείο της φαίνεται να δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στον άνεμο και λιγότερη στον ήλιο, μετά και το γενναίο κούρεμα το οποίο αποφασίσθηκε για τις επιδοτήσεις των φωτοβολταϊκών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου