23 Μαρ 2012

Taste of Greece στο Ευρωκοινοβούλιο.


Στην έκθεση Taste of Greece, η οποία εγκαινιάστηκε στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 20 Μαρτίου, παρευρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι "οι δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας, ως τουριστικού προϊόντος δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί, όσο θα έπρεπε. Τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν μια δυσεύρετη ποιότητα την οποία αναζητούν οι επισκέπτες όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ στην πατρίδα τους. Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάπτυξης που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στρατηγικά".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για ζητήματα επιχειρηματικότητας και Τουρισμού καθώς και ο Τζόζεφ Ντολ, πρόεδρος του EEP Group στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Αλιβιζάτος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Α. Ταγιάνι, ο οποίος του μίλησε με ενθουσιασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τη χώρα μας.

Ακόμη εξέφρασε την πίστη του ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι ένας τομέας που διαθέτει τις δυνατότητες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Τέλος επιβεβαίωσε στον κ. Αλιβιζάτο την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθούν τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης για τον τουρισμό.

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Taste-of-Greece-sto-Eyrwkoinoboylio 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου